Content‎ > ‎

Bunăstarea văzută prin ochii copiilor români: rezultatele studiului internaţional "Lumea copiilor" (ISCWeB)

postat 25 sept. 2016, 04:54 de Sergiu Baltatescu   [ actualizat la 24 oct. 2017, 11:04 ]

Sergiu Bălţătescu & Claudia Bacter


Bălțătescu, S., & Bacter, C. (2015). Bunăstarea văzută prin ochii copiilor români: rezultatele studiului internaţional "Lumea copiilor" (ISCWeB). Editura Universității din Oradea, Editura Presa Universitară Clujeană, Oradea, Cluj-Napoca, ISBN 978-606-10-1713-3, 978-973-595-934-0,  http://editura.ubbcluj.ro/www/ro/ebook.php?id=1978

Studiul Lumile copiilor (Ancheta Internațională asupra Bunăstării Copiilor ISCWeB), este o cercetare la nivel global ce urmărește culegerea de date reprezentative asupra vieții zilnice a copiilor, a activităților acestora și asupra percepțiilor și evaluărilor pe care le au privind propriile lor vieți. Scopul este îmbunătățirea bunăstării copiilor prin creșterea nivelului de conștientizare în rândul copiilor, părinților și comunităților din care fac parte, a liderilor de opinie, a factorilor de decizie politică, profesioniștilor și publicului larg.

Lucrarea prezintă un raport pe baza datelor pentru România ale valului al doilea de anchetă, desfășurat între 2013 și 2014 în 15 țări și finanțat de Fundația Jacobs. Cercetarea de teren a fost coordonată de o echipă de cadre didactice de la Universitatea din Oradea, Departamentul de Sociologie și Asistență Socială. Cercetarea s-a desfășurat pe un eșantion reprezentativ la nivel național de 4.115 copii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Incluzând o cuprinzătoare prezentare a contextului politicilor privind familia și copiii în țara noastră, volumul analizează date, opinii și evaluări ale copiilor cu privire la domeniile cele mai importante ale vieții acestora: familia și condițiile de locuit, banii și situația economică, prietenii și alte relații sociale, zona de locuit, școala, utilizarea timpului, sinele, bunăstarea subiectivă și drepturile copilului.

Ċ
Sergiu Baltatescu,
25 sept. 2016, 04:54
Comments