Descrieţi:
Ilustraţi descrierea cu o campanie coordonată sau la care a participat această agenţia.
· Contextul social-economic · ce schimbari au aparut in viata consumatorilor, precum si in atitudinea lor, care ar putea afecta in mod direct marca noastra? · ce schimbari sociale sau demografice s-au inregistrat? · ce schimbari de ordin tehnologic, care s-au petrecut sau sunt iminente trebuie a fi luate in calcul? · ce reglementari legislative/juridice ar putea influenta marca?
3. Alegeţi o marcă cunoscută de pe piaţa românească şi realizaţi următoarele analize necesare planificării strategice a campaniei publicitare:
· Natura pietei · marimea/volumul pietei (exprimata in unitati fizice sau valorice) · structura pietei · distributia, preturile, diferente regionale si sezoniere, activitati de marketing, activitati de publicitate, analiza retelei de magazine/ a distribuitorilor etc. · Marcile aflate pe piata: Tipuri, variante, formule, performante, metode de fabricare, rata imbunatatirii tehnologice, imbunatatiri ale caracteristicilor, marci noi, marci – substitut si marci – alternativa etc.
· Consumatorii: · tipul de consumatori ai marcii vizate · ce anume percep ei ca fiind marcile-substitut si marcile-alternativa, frecventa de folosire, scopul in care sunt folosite · relatia dintre cei care cumpara o marca si cei care o folosesc. · motivatii, necesitati, asteptari in domeniul respectiv, riscurile percepute (de ex.: in cazul unor produse ce necesita sume mari de bani, cum ar fi masini, vacante in strainatate – in general produse care necesita investitii mari etc.) · limbajul si spatiul cultural de referinta al consumatorilor.
Sistemul de cumparare al marcii respective: · care este dinamica pietei respective? · cum cumpara consumatorii marca respectiva, precum si marcile – substitut de-a lungul timpului? · in ce consta procesul de cumparare (cum se desfasoara fazele prin care poate trece un cumparator: stimul, luare in considerare, cautare de informatii, alegere/decizie, cumparare, utilizare/experienta). · in ce faza a procesului de cumparare trebuie influentati cumparatorii?
Analiza competitiei: · care sunt marcile care reprezinta competitia directa? · cum s-a comportat marca vizata in raport cu acestea? · analiza creatiei si a suportului media in categoria respectiva etc. · ce diferentiaza marca vizata de competitia directa, precum si fata de produsele substitut? · analiza SWOT/ Puncte tari, puncte slabe, oportunitati, amenintari.
· care este produsul · in ce context se afla plasat produsul · cui se adreseaza campania (grupurile tinta) · obiectivele de comunicare · Conceptul si ideea · Ruta creativă si executie
· care este produsul · in ce context se afla plasat produsul · cui se adreseaza campania de comunicare (grupurile tinta) · posibilele date “psihologice” despre consumator (nevoi ale acestuia, pareri, dorinte) · obiectivele de marketing: unde trebuie dus produsul, unde se vrea pozitionat, volumul de vanzari estimat etc. · obiectivele de comunicare · Conceptul si ideea · Ruta creativă si executie |