Proiecte

COVID-19, personalitate și calitatea vieții: auto-îmbunătățirea în timpul pandemiei

postat 17 mai 2020, 05:54 de Sergiu Baltatescu   [ actualizat la 2 iun. 2020, 02:12 ]

Dragi prieteni, realizăm un studiu internațional, în cadrul unei rețele formate din 92 de cercetători din 67 de țări, în peste 30 de limbi, coordonată de Centrul de cercetare interculturală CSWU. Folosim metoda bulgărelui de zăpadă pentru a include cât mai multe experiențe, gânduri și reacții diferite. Până în prezent, am primit feedback foarte pozitiv. Sperăm că veți dedica mai puțin de 20 de minute pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine rolul personalității umane în explicarea modului în care oamenii aplică măsuri de prevenție și se preocupă de ceilalți, ce gândesc și ce simt despre pandemie, în contextul diversității culturale. În primele săptămâni ale studiului am primit 7.600 de răspunsuri din peste 100 de țări. Puteți participa la sondajul nostru făcând clic aici: https://panelariadna.pl/Studiu_internațional_COVID-19_personalitate_și_calitatea_vieții_Romana. Puteți citi mai multe despre proiectul nostru în jurnalul nostru. Vă mulțumim în avans pentru ajutor și disponibilitatea de a ne împărtăși experiența dvs. cu noi. 
Magdalena Żemojtel-Piotrowska, coordonatorul proiectului 
Sergiu Bălțătescu, coordonator pentru România

Pandemia COVID-19 a afectat viața oamenilor la o scară enormă, direct (prin infecții) și indirect (prin dezorganizarea vieții de zi cu zi). COVID-19, personalitate și calitatea vieții: auto-îmbunătățirea în timpul pandemiei este un proiect internațional privind credințele oamenilor cu privire la Coronavirus, ceea ce simt, gândesc și fac în legătură cu pandemia și modul în care personalitatea lor se leagă de reacțiile pe care le au. Coordonatoarea proiectului este prof. Magdalena Żemojtel-Piotwroska de la Universitatea Cardinal Stefan Wyszynski din Varșovia, Centrul de Psihologie transculturală. Lista colaboratorilor noștri se poate afla la Centrul de psihologie transculturală: https://www.crossculturalpsychlab.com/

Scopul acestui studiu este de a face un inventar cuprinzător al reacțiilor emoționale și cognitive ale oamenilor față de pandemia COVID-19.


Site: https://www.crossculturalpsychlab.com/covid-19

Encyclopedia of Quality of Life and Well-Being Research (Editor-in-Chief: Alex Michalos)

postat 23 oct. 2018, 04:53 de Sergiu Baltatescu   [ actualizat la 24 oct. 2018, 12:11 ]

Editor-in-Chief: Alex Michalos

Narcissism(s) and self-esteem(s) in cross-cultural context

postat 23 oct. 2018, 04:47 de Sergiu Baltatescu   [ actualizat la 23 oct. 2018, 04:51 ]

Acest proiect are ca scop examinarea intensității relației dintre narcisismul comunitar-agentic (atât la nivel individual, cât și colectiv) și stima de sine (individuală, relațională și colectivă) în diferite culturi (individualiste vs. colectiviste). 
În plus, este examinată rețeaua nomologică a narcisismului (îndreptățirea psihologică, atitudini cu privire la îndreptățire, trăsături de personalitate, Dark Triad). 
În proiect participă în prezent peste 50 de țări.

Site: https://www.researchgate.net/project/Narcissisms-and-self-esteems-in-cross-cultural-context

1-3 of 3